środa, 14 listopada 2012

Parówki w cieście francuskim

Bardzo dobry pomysł na coś szybkiego - na kolację, na przekąskę dla gości. Użyłam:

1 opakowanie ciasta francuskiego 375 g
8 plasterków sera żółtego
8 parówek
Przyprawa do pizzy

Ciasto kroimy najpierw wzdłuż na pół a potem na 8 równych kwadratów. Na kwadratach ciasta układamy plastry sera (mniejsze od kwadratów ciasta), posypujemy przyprawą do pizzy. Niektórzy smarują ser ketchupem. Ja spróbuję tak zrobić następnym razem. Parówki nacinamy na brzegach na krzyż. Potem kładziemy parówki na brzegu każdego kwadratu i rolujemy. Należy układać złączeniem w dół, by w czasie pieczenia się nie rozwaliły. Pieczemy około 20-30 min w 180 stopniach na papierze do pieczenia. Pilnujemy, by się nie zjarały za mocno. W bardziej wypasionej wersji możemy posmarować każdy wałeczek rozmąconym jajkiem i posypać sezamem. Błahostka i pychotka!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz