czwartek, 26 stycznia 2012

Zupa pomidorowa bardzoooo pomidorowa!

Zupę pomidorową lubią wszyscy. Nawet dzieci. Do mojej propozycji potrzebować będziemy:

Skrzydełka lub udka kurczaka
Włoszczyzna(marchewka, pietruszka, seler i por)
Pół litra przecieru pomidorowego lub 2 puszki pomidorów całych bądź krojonych
Pół koncentratu pomidorowego
Dużo natki pietruszki
Sól
Pieprz
Cukier
Mięta(suszona lub świeża)
Ewentualnie śmietana 18%

Gotujemy mięsko z włoszczyzną(oprócz pora). Doprawiamy solą i pieprzem nasz rosołek.Gdy wszystko będzie miękkie, wyjmujemy mięso i warzywa z wywaru. Ja, warzywa po ostudzeniu wykorzystuję do sałatki jarzynowej, a ze skrzydełek(lub udek) wybieram białe mięso i wrzucam znów do zupy. Dorzucamy pokrojony por i natkę. Dodajemy pomidory, koncentrat i cukier. Gotujemy 5 minut. Doprawiamy miętą.
Na koniec, jeśli się nie odchudzamy możemy dodać śmietany :)
Ja pomidorówkę najbardziej lubię z ryżem... Smacznego!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz