70 dag mięsa z łopatki
250-300 g pieczarek
Kilka suszonych grzybów
2 cebule
Liście laurowe
Ziele angielskie
Sól
Pieprz
Maggi
Olej
Mąka
Woda
Mięso kroimy na większe lub mniejsze kawałki. Pieczarki myjemy i kroimy(ja każdą przekroiłam tylko na pół), cebulę też kroimy na dość duże kawałki. Grzybki namaczamy, żeby zmiękły a następnie kroimy dość drobno. Rozgrzewamy oliwę w sporym rondlu i podsmażamy mięso(jeśli nie mamy, to na patelni a potem przerzucamy do garnka) , potem do mięsa wrzucamy cebulę i pieczarki i dalej podsmażamy. Składniki zalewamy wodą tak by wszystko zakryła. Wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie, grzybki i doprawiamy. Gotujemy około 1-1.5 godziny. Można zagęścić mąką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz