3 spore uda z kurczaka
3 ziemniaki
3 marchewki
1 pietruszka
Kawałek selera korzeniowego
Łodyga selera naciowego z listkami
Pół pora
200 g zielonej soczewicy
Przyprawy
Sól
Maggi
Koncentrat pomidorowy(opcjonalnie)
Najpierw należy opłukać mięso i gotować około 30-40 minut z przyprawami(liść laurowy, ziele angielskie), solą i łodygą selera. Na opakowaniu soczewicy powinno być napisane ile czasu należy ją gotować. Na mojej było napisane, że około 40 minut więc wsypałam ją w miarę wcześnie. Wszystkie warzywa i ziemniaki pokroiłam w kostkę i wrzucałam stopniowo. Najwięcej czasu potrzebuje marchew, pietruszka i seler, potem ziemniaki a na koniec por. Potem należy wyjąć kawałki kurczaka, obrać je ze skóry i kostek a mięsko wrzucić z powrotem do zupy. Możemy wyłowić też łodygę selera. Jeśli lubimy kwaśniejszą zupkę możemy ją doprawić koncentratem pomidorowym.
Po dodaniu pomidorków:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz