2 spore cukinie
200 g piersi z kurczaka
Ulubiona przyprawa do mięsa
Trochę czerwonej papryki
Trochę kukurydzy
1/2 mozarelli
Olej do smażenia
Pierś kroimy w drobną kosteczkę, przyprawiamy i niech postoi trochę w przyprawach i przejdzie ich smakiem. Podsmażamy ją na oleju, dodajemy paprykę i kukurydzę. Musimy dobrze ocenić ilość nadzienia, żeby nam nie zostało.
Cukinie trzeba przekroić wzdłuż i wydrążyć solidnie, żeby weszły nam tam wszystkie nasze dobroci. Nadziewamy, a na wierzch kroimy mozarellę.
Ja piekłam dość długo około 45 min w 150 a pod koniec w 120 stopniach, bo nie lubię twardej cukinii.
Naprawdę smaczny obiad. Można podawać z ryżem :)
Też ostatnio robiłam tylko, że z mięskiem mielonym:)
OdpowiedzUsuńz mięsem mielonym też pycha, a dla wegetarian z kaszą i warzywami :)
Usuń