Dziś chciałam się podzielić z Wami przepisem na pyszne wytrawne ciasteczka. Wyśmienite jako przekąska do piwa zamiast chipsów czy orzeszków :) Łatwe w przygotowaniu. Nie wymagają dużo czasu ani umiejętności.
Składniki:
250 g masła
250 g białego zmielonego serka
250 g mąki
sól
Składniki porządnie zagniatamy na gładką masę. Wałkujemy ciasto na grubość 3-4 mm. Foremką wyciskamy ciastka, które możemy posypać grubą morską solą, kminkiem lub makiem. Wedle uznania. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy na złoty kolor przez około 15 minut. Smacznego!
Składniki:
250 g masła
250 g białego zmielonego serka
250 g mąki
sól
Składniki porządnie zagniatamy na gładką masę. Wałkujemy ciasto na grubość 3-4 mm. Foremką wyciskamy ciastka, które możemy posypać grubą morską solą, kminkiem lub makiem. Wedle uznania. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy na złoty kolor przez około 15 minut. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz